رستوران، کافی شاپ و فست فود

دکوراسیون گالری

طراحی دکوراسیون گالری شامل بخش های متعددی است که هر بخش از ویژگی های خاصی برخوردار می شود. این نوع در طراحی با توجه به نوع گالری و کاربرد آن متفاوت خواهد بود؛ به همین دلیل بر آن شدیم تا در این بخش از مجموعه مقالات خود به بررسی طراحی و دکوراسیون گالری در انواع مختلف آن و همچنین رعایت اصول مهم برای این نوع طراحی بپردازیم.

طراحی دکوراسیون گالری

گالری را مکانی مخصوص برای به نمایش گذاشتن و فروش بیشتر آثار هنری یا ارزشمند می دانند. اما این به نمایش گذاشتن هم باید به نحوی باشد که جذابیت بسیاری را برای مراجعه کنندگان به این مکان ایجاد کند. در دکوراسیون گالری هنری نورپردازی و ایجاد نقاط کانونی برای جلوه دادن بیشتر کالاهای ارزشمند و آثار هنری بسیار مهم می باشد. علاوه بر این استفاده از فضایی که با کاربرد گالری هنری ارتباط داشته باشد نیز می تواند از دیگر موارد حائز اهمیت در طراحی دکوراسیون گالری هنری باشد، به طور مثال برای دکوراسیون گالری هنری که در آن آثاری همچون صنایع دستی به معرض نمایش و فروش گذاشته شده اند، بهتر است از مکان های سنتی با طاق های قوس دار استفاده شود.

تصویر 1

ایده های خلاقانه برای طراحی گالری

در طراحی دکوراسیون گالری هنری ایده های متفاوتی می تواند فضایی خلاقانه را ایجاد نماید. به طور مثال با استفاده از ترکیب رنگ های متناسب بر روی دیواره ها یا سقف می توان فضا را با حال و هوای گالری و آثار عرضه شده در آن هماهنگ کرد. همچنین استفاده از ترکیب پارچه و رنگ در این میان می تواند ایده خلاقانه دیگری باشد که برای دکوراسیون گالری هنری بسیار مناسب و جذاب به نظر برسد. از طرفی دیگر تلفیق هنر طراحی و معماری می تواند با ایجاد تعادل بصری در فضا آن را به طرزی دلنشین و جذاب کند که مراجعه کنندگان را به خوبی مجذوب خود کرده و از طرفی دیگر آثار هنری را به خوبی جلوه دهد.  ایجاد گالری دیجیتال ایده خلاقانه دیگری است که می تواند سبکی مدرن برای این امر باشد؛ در واقع با استفاده از تصاویر سه بعدی هولوگرافیک می توانید فضای گالری خود را منحصر به فرد کنید. در این میان می توان به ایده خلاقانه ای دیگر که شامل گل های طبیعی آویزان شده از سقف می باشد نیز اشاره کرد. این ایده در ایجاد فضایی رمانتیک و رویایی تأثیر بسیاری دارد.

تصویر 2

نکاتی مهم برای دکوراسیون گالری

بهتر است برای طراحی دکوراسیون داخلی گالری هنری در وهله اول و در همان ورودی گالری مکانی را جهت پذیرش و راهنمایی مراجعه کنندگان قرار داده و آن را متناسب با فضای گالری ایجاد نمایید. همچنین اگر فضای گالری آنقدر بزرگ است که دارای چند طبقه و قسمت های مختلف می باشد بهتر است در مکان های مختلف برگه های راهنمای متعددی را طراحی و نصب کنید. برای جان بخشی هر چه بیشتر به فضای گالری استفاده از نور طبیعی را فراموش نکنید. همچنین در دکوراسیون گالری هنری فضایی را برای نشستن و استراحت کوتاه مدت مراجعه کنندگان نیز بگنجانید.

تصویر 3

طراحی دکوراسیون گالری با متریال مختلف

همانطور که پیش تر استفاده از پارچه و رنگ را در دکوراسیون گالری به عنوان یکی از ایده های خلاقانه برشمردیم در این بخش می خواهیم برخی از متریال مناسب برای دکوراسیون گالری را نیز بیان کنیم. به عنوان مثال استفاده از کاغذهای ساده و رنگی های برش داده شده و چسبیده بر روی دیواره های فضا می تواند علاوه برایجاد یک فضای بصری جذاب، ایده ای مناسب برای دکوراسیون این بخش هنری باشد. چوب یکی دیگر از متریال پرکاربرد در دکوراسیون گالری هنری به شمار می رود؛ در واقع با استفاده از این متریال می توانید فضایی پویا، دعوت کننده و ارگانیک را به وجود بیاورید که از دیگر مکان های اداری و بی روح متمایز گردد. آینه یکی دیگر از متریال های مناسب برای دکوراسیون گالری محسوب می شود که می تواند فضا را لوکس تر جلوه بدهد.

تصویر 4

اصولی مهم برای اجرای دکوراسیون گالری

سعی کنید در دکوراسیون مورد نظر خود از ازدحام توسط چیدمان آثار عرضه شده در گالری جلوگیری نمایید. چرا که این امر موجب آشفتگی و سردرگمی بازدیدکنندگان خواهد بود. به  همین دلیل بهتر است چیدمان وسایل را طوری در دکوراسیون خود قرار دهید که بازدیدکنندگان با تمرکز حواس بیشتری بتوانند با اشیاء ارتباط برقرار کرده و آرامش بیشتری برای انتخاب و خرید داشته باشند. علاوه بر چیدمان، رعایت فاصله اشیاء با یکدیگر و با توجه به فضای گالری نیز از جمله اصول قابل توجه دیگری است که باید در دکوراسیون گالری مد نظر گرفته شود. تأمین نور کافی و یکنواخت در محیط گالری از دیگر موارد مهم به شمار می رود. لذا ترکیب نور طبیعی در کنار نورهای مصنوعی می تواند بسیار موثر باشد. در این امر باید جهات تابش نور را به درستی تعیین کرده تا تعادل در فضا ایجاد شود. جهت تابش نور می تواند از بالا به پایین  یا به صورت افقی از سوی پنجره ها به درون گالری باشد. سعی کنید از تمام فضا برای نمایش آثار استفاده بهینه شود. دمای مناسب را در این مکان ایجاد نموده و حتماً در دکوراسیون گالری خود از سیستم تهویه مطبوع نیز استفاده کنید.

تصویر 5

دکوراسیون فضای بیرونی گالری

هر چند که دکوراسیون داخلی گالری بسیار حائز اهمیت است اما این امر نباید سبب چشم پوشی از ایجاد فضایی چشمگیر برای جذب مخاطبان بیشتر توسط فضای بیرونی گالری شود. هنر معماری می تواند برای ایجاد فضای بیرونی گالری بسیار کارآمد باشد. به طوری که بتوان با استفاده از این هنر سبک و سیاق این فضا را با کاربرد گالری و فضای درونی آن هماهنگ کرد. فراموش نکنید جذابیت در دکوراسیون گالری در فضای بیرونی می تواند تأثیر بسیاری در جذب مخاطبان بیشتر به درون این مکان داشته باشد. استفاده از المان هایی همچون رنگ، نورپردازی و همچنین معماری ویژه در این امر از توجه بالایی برخوردار خواهد بود.

تصویر 6

تنوع در دکوراسیون انواع گالری

هر چند که در بخش های بالایی مواردی کلی را برای طراحی دکوراسیون گالری بیان کردیم اما لازم است بدانید گالری ها با اهداف متفاوتی برگزار می شوند و هر یک می توانند برای معرفی و عرضه کالاهای گوناگون برگزار شوند. از جمله انواع گالری می توان به گالری هنری (عکس، نقاشی، صنایع دستی، مجسمه سازی، هنرهای تجسمی و…)، گالری طلا و جواهرات، گالری فرش، گالری مبلمان، گالری اتومبیل، گالری آرایشی، گالری موزه و… اشاره نمود. در هر یک از این موارد دکوراسیون گالری می تواند با سبک و سیاقی متفاوت اجرا شود. لذا لازم دانستیم به برخی از سبک های طراحی در این گالری ها پرداخته و شما را در این امر راهنمایی کنیم.

تصویر 7

دکوراسیون گالری عکس و نقاشی

در گالری عکس و نقاشی به سبک مدرن و مینیمال؛ اغلب طراحان از رنگ های ساده و خنثی همچون سفید یا خاکستری روشن استفاده می کنند تا از جلوه آثار جلوگیری نشود. استفاده از لامپ های هالوژن برای نورپردازی بهتر در بالای آثار از دیگر مواردی است که حتماً باید رعایت شود. فضای استفاده شده برای گالری عکس و نقاشی بهتر است یک فضای باز، متنوع و منعطف باشد. در این فضا می توانید از راهروها و یک هسته مرکزی نیز برای به نمایش گذاشتن آثار هنری استفاده کنید. استفاده از پانل های چوبی برای نمایش آثار هنری بسیار کارآمد خواهد بود. همچنین در صورت کمبود فضا می توانید به طرز خلاقانه ای آثار خود را در پانل های کشویی به نمایش بگذارید. چیدمان وسایل در دکوراسیون گالری عکس و نقاشی باید به صورتی انجام شود که فضا کاملاً متعادل بوده و برای مراجعه کنندگان جذابیت بسیاری ایجاد کند. علاوه بر این موارد تعبیه یک میز کوچک در مرکز یا گوشه ای از این گالری برای صحبت با هنرمندان خالی از لطف نخواهد بود.

تصویر 8

دکوراسیون گالری آرایشی

از آنجایی که گالری های عرضه کننده مواد آرایشی و بهداشتی فضایی بیشتر زنانه است تا مردانه؛ لذا در طراحی آن بهتر است از ترکیب رنگ های صورتی و سفید به خوبی استفاده شود. استفاده از متریال مناسب در طراحی گالری آرایشی نیز می تواند تأثیر دلخواهی را در فضا ایجاد نماید به همین دلیل در این فضا استفاده از شیشه برای ویترین ها و همچنین چیدمان قفسه های گالری بسیار مناسب خواهد بود. حتی می توانید با کمی خلاقیت یک میز جزیره برای به نمایش گذاشتن لوازم آرایشی در وسط گالری قرار داده و از آن برای تست لوازم آرایشی نیز استفاده کنید. ایجاد نظم و ترتیب در چیدمان مواد آرایشی و بهداشتی و همچنین تفکیک مناسب آن ها از دیگر موارد قابل توجه در طراحی داخلی گالری آرایشی بهداشتی خواهد بود. امر مهمی دیگر که در دکوراسیون گالری آرایشی مورد توجه قرار می گیرد، چیدمان لوازم ضروری و جذاب در ویترین است. همچنین نوع طراحی ویترین و نورپردازی در این مکان بسیار حائز اهمیت می باشد.

تصویر 9

طراحی دکوراسیون گالری موزه

در این نوع طراحی باید دکوراسیون را به شیوه ای چید که امنیت آثار به خوبی حفظ شود، لذا استفاده از حائل های شیشه ای برای این امر بسیار مناسب خواهد بود. معمولاً سبک نورپردازی در دکوراسیون گالری موزه از بالا به پایین خواهد بود. البته فراموش نشود که شدت تابش نور، میزان دما و رطوبت محیط، خشکی بیش از اندازه، گرد و غبار و عوامل دیگری نیز وجود دارد که سبب ایجاد آسیب به اشیاء گالری خواهد شد، به همین دلیل باید سبک طراحی را طوری انتخاب کرد که بیشترین امنیت و مراقبت از اشیاء وجود داشته باشد. در دکوراسیون گالری موزه باید اشیاء به خوبی در معرض دید قرار بگیرند همچنین می توانید تابلوهایی زیبا که حاوی توضیحاتی تکمیلی برای لوازم به نمایش گذاشته شده می باشد، در کنار آن ها ارائه دهید.

تصویر 10

اجرای دکوراسیون گالری فرش

در این گالری انواع فرش های دستباف و ابریشمی در کنار تابلو فرش های نفیس و ارزشمند ایرانی به نمایش گذاشته می شوند. به همین دلیل وجود نور طبیعی می تواند جلوه فرش ها را طبیعی تر و بهتر نشان دهد. استفاده از سقف های شیشه ای برای نفوذ نور مستقیم و طبیعی به درون گالری می تواند طراحی گالری فرش را به یک اثر منحصر به فرد تبدیل کند. ایجاد سایه و روشن در این فضا بسیار حائز اهمیت است، لذا در صورت نبود امکان دسترسی به نور طبیعی باید بتوانید از نور مصنوعی به شیوه ای کاملاً حرفه ای در این گالری استفاده کنید. به نمایش گذاشتن تابلو فرش ها بر روی دیواره های گالری می تواند فضا را بسیار متعادل تر و جذاب تر جلوه دهد. به علاوه اینکه امکان دید بهتری برای بازدیدکنندگان ایجاد خواهد شد.

تصویر 11

نکاتی برای دکوراسیون گالری مبلمان

فضای بزرگ و باز در دکوراسیون این گالری مهم ترین مورد قابل توجه خواهد بود. چرا که هر چه فضا بازتر باشد امکان ارائه آثار بیشتری در مکان گالری وجود دارد. به همین جهت بهتر است طراحی این گالری را در یک فضای بزرگ و چند طبقه اجرا کرد. همانند دیگر طراحی ها در این مکان نیز نورپردازی بیش از پیش حائز اهمیت می باشد و می تواند تأثیر بسیار شگرفی را در جذابیت محیط و نمایش بهتر مبلمان ایجاد نماید. در طراحی دکوراسیون گالری مبلمان می توان از وسایل دکوراتیو دیگری نیز استفاده کنید. به طور مثال استفاده از لوسترهای زینتی، بوفه، ظروف زینتی، ساعت های دکوراتیو و… جلوه فضا را دلنشین تر خواهد کرد.

تصویر 12

دکوراسیون گالری طلا و جواهر

ایجاد امنیت در دکوراسیون گالری طلا و جواهر بیش از هر چیز اهمیت دارد. اما این امر موجب نمی شود تا از دیگر جوانب زیبایی شناختی این مکان چشم پوشید. لذا می توان برای امنیت در این مکان از ویترین های شیشه ای استفاده نمود. اما مهم ترین بخش در طراحی این گالری اهمیت به مخاطبان آن یعنی خانم ها خواهد بود. پس سعی کنید از رنگ های لطیف و زنانه در گالری خود استفاده کنید. لوسترهای آویز و نورپردازی در ویترین می تواند فضا را بسیار بهتر کند. می توانید در گالری طلا و جواهر با استفاده از اشکال مختلف و ویترین های متنوع فضای بصری بسیار جالبی را ایجاد کرده و از این طریق بر جذابیت محیط بیفزایید. استفاده از ویترین جزیره در مرکز گالری نیز می تواند تنوعی بیشتر و سبکی خلاقانه به حساب آید.

تصویر 13

طراحی دکوراسیون گالری اتومبیل

طراحی گالری اتومبیل را می توان شامل سقف، کف و دیوارها دانست. هر چند که نورپردازی در طراحی داخلی این گالری حرف اول را می زند و بسیار حائز اهمیت می باشد. با توجه به نوع اتومبیل های عرضه شده در این گالری باید طراحی فضا را نیز مدرن و لوکس در نظر گرفت. تعبیه مکانی جهت راهنمایی بازدیدکنندگان در زمینه کسب اطلاعات از خودروها و یا خرید آن ها می تواند این فضا را کاربردی تر کند. چسباندن پوسترهایی از تصاویر لوکس ترین اتومبیل ها بر روی دیوارهای گالری می تواند فضا را جذاب تر جلوه دهد. در کف سالن گالری بهتر است از متریال روشن و شفاف استفاده کنید تا موجب انعکاس نور در فضا شود. نورپردازی در سقف این گالری جلوه خودروها را بسیار زیباتر نموده؛ اما نباید در این امر افراط داشته باشید.

تصویر 14

موارد مهم در دکوراسیون گالری لباس

این گالری را در بسیاری از موارد می توان مکانی برای عرضه لباس های خاص، سفارشی و دست دوز دانست. به همین دلیل دکوراسیون آن نیز باید خاص و منحصر به فرد باشد. استفاده از سبک مینیمال برای تمرکز بیشتر روی طرح و رنگ لباس ها در گالری حائز اهمیت است. پس سعی کنید از رنگ های ملایم، روشن و یکدست استفاده کنید. چیدمان لباس ها را طوری قرار دهید که به راحتی قابل دید بوده و همچنین تفکیک شده به نظر برسند. اگر لباس های عرضه شده در گالری در انواع مختلف زنانه، مردانه و بچه گانه می باشد، لذا سعی کنید فضایی مجزا برای عرضه هر نوع در نظر بگیرید. سعی کنید در کنار نمایش لباس های اصلی، مکان هایی را جهت نمایش اکسسوری هایی مانند کمربند، کراوات، کیف، کفش، کلاه و… نیز در نظر بگیرید.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت انحصارا در اختیار شرکت مهندسی معماری پرسیاه طرح پردازان می باشد.