ساختمان های لوکس
ساختمان های لوکس از جمله ساختمان هایی هستند که علاوه بر طراحی زیبا این ساختمان های لوکس امکانات و ویژگی های منحصر بفردی نسبت به سایر خانه ها دارند.
ساختمان های لوکس از املاکی هستند که با طراحی های خاص و امکانات مدرن و اضافه تری که دارند، به ساکنین خود آرامش، جذابیت و امکانات بیشتری را ارائه می کنند. در این مقاله ما سعی می کنیم ضمن بررسی ساختار و ویژگی های ساختمان های لوکس، به طراحی های داخلی و دیگر اطلاعاتی مرتبط به ساختمان های لوکس بپردازیم.
ساختمان لوکس چیست؟
ساختمان های لوکس همانطور که گفتیم ساختمان هایی هستند که با توجه به ویژگی هایی که دارند، تسهیلات و آسایش بیشتری را برای ساکنین خود فراهم می کنند. طراحی نمای بیرونی و دکوراسیون و چیدمان داخلی آنها با توجه به سبک معماری که سازنده در نظر دارد، به صورت زیبا ساخته شده است. سبک معماری ساختمان باید متناسب با دکوراسیون داخلی آن ساختمان نیز باشد.
به طور دقیق تر نمی توان برای لوکس بودن خانه ها تعریف خاصی را بکار برد . با توجه به سبک معماری های متفاوت و سلیقه های افراد، لوکس بودن خانه تعاریف گوناگونی دارد.
تصویر شماره یک
وِیژگی های ساختمان های لوکس
همانطور که گفتیم ساختمان های لوکس تعاریف متفاوتی را در برمی گیرند که باید با توجه به سلیقه ی هر کس برای آن ویژگی منحصر به فردی را در نظر بگیریم. اما به طور کلی می توان ویژگی هایی را بیان کرد که برای این نوع ساختمان ها مشترک هستند. از نمونه این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- قرار داشتن در بهترین مناطق شهر: معمولا ساختمان های لوکس در بهترین مناطق از شهر قرار دارند. قرار داشتن در این مناطق باعث افزایش ارزش و قیمت این ساختمان ها می شود. از ویژگی های این ساختمان ها قرار داشتن در یک منطقه ی آرام، با شرایط آب و هوایی مناسب و محیط پاک و زیبا است.
- داشتن ویو و منظره ی زیبا و منحصر به فرد نسبت به محیط اطراف: معمولا ساختمان های لوکس چه در شهر و چه در روستا، در بالاترین قسمت های شهر و طبقات برج ها ساخته می شوند که این کار باعث می شود یک دید عالی و زیبا از شهر یا روستا و چشم اندازی رویایی را برای ساکنین خود فراهم کنند به خصوص در شهر های بزرگ، مناطق بکر و طبیعی و سواحل کنار دریا.
- استفاده از مواد و مصالح با کیفیت در ساخت ساختمان های لوکس: از دیگر ویژگی های این نوع ساختمان ها استفاده از بهترین نوع ممکن از مصالح ساختمانی می باشد. به طور مثال از نمونه مصالح با کیفیتی که معمولا در ساخت این ساختمان ها بکار گرفته می شود می توان گفت: سنگ مرمر، گچ از نوع ونیزی، کریستال و بلور، چوب درختان پهن برگ می باشد.
- امکانات متفاوت و تجهیزات خاص در خانه های لوکس: بطور معمول در ساختمان های لوکس امکانات منحصر به فردی نسبت به دیگر ساختمان ها و با توجه به مساحت ساختمان و سلیقه و خواست مشتری، بکار می رود. در ادامه به عنوان یک تیتر جدا در این مورد بحث می کنیم.
- داشتن سطح امنیت بالا در این نوع خانه ها: با توجه به اینکه اکثر افرادی که در ساختمان های لوکس ساکن هستند، از نظر جایگاه اجتماعی در سطح بالاتری قرار دارند و می توانند جزو افراد تاثیر گذار و معروف باشند، لازم است در زندگی خصوصی خود محیط زندگی امن و آرام را انتخاب کنند. برای همین در ساخت خانه ها و ساختمان های لوکس سعی می شود تا فضای بیشتر به حیاط داده شود و یا اطراف خانه با یک مانع و گیت ها کاور شود.
- داشتن هویت و اصیل بودن ساختمان های لوکس: ظاهر ساختمان و معماری بکار رفته در آن، طراحی خاص و مکانی که در آن واقع شده می تواند نشانگر هویت و سلیقه ی ساکنین آن باشد و این خانه ها و صاحبان آنها را از دیگران متمایز کند.
تصویر شماره دو
امکانات ویژه ساختمان های لوکس
به طور معمول می توان گفت این نوع ساختمان ها نسبت به خانه های معمولی از امکانات و ویژگی های منحصربه فردی برخوردار می باشند.
از امکانات این نوع ساختمان ها که اغلب تفریحی و رفاهی هستند می توان گفت:
- داشتن سینمای خانگی در هر طبقه یا یک طبقه ی جدا
- وجود استخر و سونا در حیاط و یا معمولا در پشت بام و زیرزمین ساختمان های مدرن و لوکس
- داشتن اتاق بازی و پارک کودک برای بچه ها
- آبنمای شیشه ای در تراس
- آسانسور gold مبله
- زمین تنیس
- باغ چینی
- سالن های ورزشی و بازی تخته ای
- اسکواش
- آبشار معلق
این موارد از امکانات ویژه ای هستند که در ساختمان های لوکس و سوپرلوکس طراحی می شوند.
تصویر شماره سه
سبک های نمای ساختمان های لوکس
سبک نماها یکی از مهم ترین قسمت ها در طراحی ساختمان ها می باشد. نمای یک ساختمان بیان کننده ی هنر، کیفیت، سلیقه شخص است که هر فردی با مشاهده ی ظاهر و چشم اندازه خارجی ساختمان می تواند آن را درک کند. در طراحی نما عوامل مهمی دخیل هستند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نورپردازی
- پویایی در دیزاین نما بیرونی
- سطح های باز و بسته
- هماهنگی در عین سادگی نما
- تقسیم کننده های افقی و عمودی
- ورودی ها
- تناسب نما با سبک نما
به طور کلی نمای ساختمان ها به سه دسته تقسیم می شوند:
- نمای سنتی
- نما سازی با بکارگیری از روکش های خارجی
- نمای شیشه ای
رایج ترین سبک های نمای ساختمان ها در ایران سبک های مدرن، رومی، کلاسیک و مینیمال است.
از جمله سبک های نما که برای ساختمان های لوکس بکار می رود می توان گفت:
- نمای چوبی
- نمای سنگی
- نما با حاشیه کم
- نمای مدرن
- نمای کامپوزیت
- نمای آجر
- نمای سرامیک
در طراحی نما می توان با ایده گرفتن از طرح های نمای موفق، نمای مورد نظر خود را طبق سلیقه و سبک های موجود طراحی کرد.
تصویر شماره چهار
معماری داخلی ساختمان های لوکس
قسمت دومی که در زیبایی و جذابیت ساختمان های لوکس تاثیر گذار است معماری داخلی آن است که یکی از مهم ترین قسمت های هر واحد مسکونی می باشد. اگر معماری ساختمان های لوکس جذاب و به روز باشد، از هزینه های دکوراسیون داخلی خانه می کاهد.
در معماری داخلی ساختمان های لوکس مدل های مختلفی می توان یافت که با توجه به سلیقه ی شخص اعمال می شوند. به طور کلی در این زمینه عوامل زیر اهمیت زیادی در معماری منزل دارند:
- پلن داخلی
- طراحی و نورپردازی محیط که در جلوه معماری و زیبایی محیط بسیار تاثیر گذار است.
- رنگ و طراحی دیوارها
- پوشش دیوارها، کمد ها و سقف ها
- مدل های کفپوش
- مبلمان
- طراحی سقف
شما می توانید با الگوگیری از دیزاین های مورد پسند، موفق و لوکس در طراحی معماری داخلی خانه خود، ایده های زیبایی را بکار گیرید و بر معماری داخلی و دکوراسیون خانه خود تاثیرگذار باشید.
تصویر شماره پنج
نکاتی در مورد ساختمان های لوکس
به طور کلی اگر بخواهیم در مورد این نوع ساختمان ها نکاتی را بگوییم می توان گفت: به عنوان مثال برای یک نمونه ساختمان لوکس می توانیم بگوییم:
- تعداد طبقات معمولا در این ساختمان ها بیشتر است.
- تعداد واحد ها در هر طبقه می تواند یک یا دو یا سه واحد باشد.
- ساختمان های لوکس می تواند با کاربری های تجاری، مسکونی، اداری-تجاری ساخته شوند، که اغلب از نوع مسکونی می باشند.
- هزینه ی این ساختمان ها با توجه به تعداد واحدها، امکانات فرعی، بازه های متفاوتی را در برمی گیرند.
- برای ساخت این ساختمان ها می توان به برند های مختلف ساختمانی مراجعه کرد و با مشاهده ی نمونه کارها و ساختمان های ساخته شده، می توان برای ساخت و یا خرید ساختمان های آماده اقدام کرد.
- طراحی ها و تزئینات و رنگ های بکار رفته و انتخاب مبلمان لوکس و دکوراسیون مناسب می تواند در جذب مخاطبین و مشتریان موثر باشد.
تصویر شماره شش
چند نمونه از ساختمان های لوکس تهران
تهران یکی از شهرهایی است که خانه های لوکس بسیاری در مناطق مرفه نشین آن مانند الهیه، نیاوران تا خیابان فرمانیه ساخته شده است. اگر بخواهیم چند نمونه از این ساختمان ها را در تهران نام ببریم می توانیم بگوییم:
- برج قصر چناران: در محله ای در تجریش ساخته شده است که دارای 13 طبقه و 26 واحد مسکونی می باشد.از جمله مشاعات این ساختمان می توان گفت که دارای 2000 متر لابی، استخر، سالن ورزشی مجهز می باشد. در طبقه ی آخر این ساختمان لوکس نیز یک پنت هاوس قرار دارد.
- ساختمان آلتون: این ساختمان در خیابان نیاوران قرار دارد. دارای 24 طبقه و 60 واحد مسکونی می باشد که از امکانات آن می توان گفت: اتاق شستشو، جاروبرقی مرکزی، پارکینگ و آَشپزخانه اروپایی، 2 پنت هاوس، استخر شنا، سالن ورزشی، فضای سبز و فواره ها و مجسمه های زیبا.
- ساختمان نارسیس: این مجتمع در الهیه تهران قرار دارد. دارای 9 طبقه و 30 واحد مسکونی با متراژ های 202 و 330 متر مربع می باشد. از امکانات این ساختمان می توان گفت: استخر، لابی، سالن ورزشی، و 1850 متر مربع مشاعات می باشد.
تصویر شماره هفت
عوامل موثر بر قیمت خانه های لوکس
ساختمان های لوکس همیشه قیمت های نجومی ندارند، بلکه عواملی مانند
- مساحت بنا
- موقعیت مکانی و زمین
- جنس مواد و مصالح بکار رفته
- امکانات ساختمان
- لابی
- مشاعات
- طراحی ساختمان های لوکس و استفاده از تزئینات
نیز در قیمت های آن تاثیر گذار هستند.
در پایان مقاله می توان به این سخن رافائل وینولی که یکی از معماران حرفه ای و برجسته در جهان در قرن های 20 و 21 بود توجه کرد که می گوید:
لوکس بودن یک خانه به دید بیننده ی آن بستگی دارد. از دید افراد مختلف لوکس بودن یک خانه می تواند کیفیت ساخت بالا، داشتن موقعیت مکانی مناسب، مساحت و فضای خانه، داشتن مناظر طبیعی و زیبا و یا معماری منحصر به فرد باشد.
تصویر شماره هشت
گالری تصاویر
پروژه : ویلای افشاریه
هویت این مجموعه در گرو یکپارچگی بنای کوشک و طبیعت پیرامون است که از طریق شفافیت جدارهها، دعوتکنندگی بنا، استفاده از آب و انعکاس بنا در آن، به ظهور رسیده است. در طراحی فضاها، توالی فضاهای باز و بسته بر اساس مفهوم کوشک ایرانی، سلسله مراتب و نیز کیفیت بصری و اقلیمی فضاها مورد توجه بوده است. به همین سبب، سیالیت و شفافیت بارزی حول وید و پله در مرکز بنا اتفاق افتاده است. فضاهای اصلی نیز در جداره جنوبی آرایش یافتهاند تا از نور، تهویه و دید مناسب برخوردار شوند. ایده ی اصلی در شکل گیری طرح کلی بنا با الهام از نظام کالبدی باغ ایرانی و استفاده از عناصری همانند آب، نظام کاشت، استفاده از مصالح آجری، نحوه استقرار بنا، هندسه شفاف، گرفته شده است. ایده ی اصلی در شکل گیری طرح بازاندیشی معماری گذشته ایران از جمله باغ های ایرانی، جوهره ی طراحی ویلای افشاریه را شکل داد. با در نظر گرفتن ارزش هایی که بازتاب آن به پدید آمدن بنا کمک می نماید، از جمله نظام معنایی باغ ایرانی تاثیرات روانی محیط باغ بر انسان ایجاد حس آرامش و دعوت او به تعامل و اندیشه، استفاده از نظام کالبدی باغ ایرانی با استفاده از عناصری همانند آب، نظام کاشت، استفاده از مصالح آجری، نحوه ی استقرار بنا، هندسه شفاف، مسیریابی است که به واسطه ی این مفاهیم، وصال به حقیقت مطلوب به سبب حضور، میسر می گردد.
موقعیت: هشتگرد، کردان، ایران
معمار: آرتور امید آذری
کارفرما : بهشته ناظری
سال: 1394
تعداد طبقات: 2 طبقه
همکاران طراح : میثم فلاحی، نوشین صفایی، خاطره حسینی و سعید جعفری
مدلینگ : دانیال آذری، مصطفی کمیلی و قنادپور
مطالب مشابه :
ارتباط با ما:
صدای مشتری: 09101707037
مشاوره و ثبت سفارش: 09122658620
دفتر مرکزی: تهران، سعادت آباد
دفتر شمال: نوشهر، کمربندی نوشهر
دفتر قزوین: قزوین، خیابان طالقانی
دفتر پلنت پلاس: تهران، خیابان امام خمینی(ره)