دکوراسیون داخلی فضای اداری یا همان طراحی داخلی شرکت ها، بخش مهمی از کسب و کار هر مجموعه ای به حساب می آید. طراحی داخلی اداری نشان دهنده خط مشی و عقاید افراد است و روحیات آن ها را نشان می دهد. بنابراین از طراحی داخلی اداری می توان به بسیاری از اطلاعات درباره هر شرکتی دست یافت.
به عنوان مثال فضاهای باز اداری که کارکنان در یک فضای بزرگ کنار هم مشغول کار هستند، نشان دهنده روحیه همکاری و شفافیت است. از این رو طراحی داخلی اداری بسیار مهم به نظر می رسد.
استاندارد های فضای اداری
دکوراسیون و طراحی داخلی اداری از لحاظ راندمان افراد نیز بسیار حائز اهمیت است. کارمندان و افراد مسئول در شرکت ها، ساعات زیادی در این فضا حضور دارند، بنابراین در صورت نامناسب بودن فضا، افراد با کمبود روحیه و خلاقیت مواجه می شوند و راندمان آن ها بسیار پایین می آید.
افراد مشغول در شرکت باید بتوانند با محیط سازگاری پیدا کرده و در آن آرامش و امنیت داشته باشند. طراحی داخلی اداری باید افراد را به بازگشت به آن ترغیب نماید. در این صورت کارمندان با شوق و ذوق بیشتری به ادامه فعالیت های خود می پردازند. در طراحی داخلی اداری، طراح رفتارها و اخلاقیات را نیز طراحی می کند.
طراحی داخلی اداری
در طراحی داخلی اداری باید به طراحی داخلی تمامی فضاها توجه کنیم. در هر اداره یا شرکتی فضاهای مختلفی وجود دارد که باید مورد توجه طراح قرار گیرد.
طراحی ورودی ساختمان اداری
اولین قسمتی که مراجعه کنندگان با آن روبرو می شوند قسمت پذیرش است. این قسمت باید به گونه ای باشد که مفاهیم مختلفی را القا کند. قسمت پذیرش که معمولا با فضای انتظار مراجعه کنندگان ادغام می شود باید نشان دهنده حوزه فعالیت شرکت، نام شرکت، شعار شرکت، استراتژی ها، رنگ سازمانی و… باشد. همچنین طراحی داخلی پذیرش باید به گونه ای باشد که افراد جذب شده و فضایی به یاد ماندنی برایشان خلق شده باشد. همچنین قسمت لابی پذیرش و مبلمان آن نیز حائز اهمیت است و با توجه به کاربری شرکت مورد نظر می تواند از طرح ها و ایده های خلاقانه ای استفاده گردد.
طراحی قسمت های مختلف فضای اداری
محل قرار گیری منشی که معمولا قبل از معاونت ها یا مدیرعامل قرار می گیرد باید شیک و رسمی بده و برای انتظار مراجعه کنندگان مناسب باشد. مواردی همچون نحوه قرارگیری صندلی های انتظار و نحوه قرار گیری میز منشی، فاصله آن ها از یکدیگر و فاصله منشی از درب اتاق مدیرعامل باید رعایت شود. صندلی های انتظار نباید زیاد نزدیک به درب اتاق مدیرعامل باشند، یعنی چیدمان فضا باید به گونه ای باشد که فرد برای ورود به اتاق مدیر عامل از کنار میز منشی عبور کند. استفاده از گیاه و گلدان ها در این فضا می تواند بر صمیمیت آن افزوده و فضای شاداب تری ایجاد کند.
چیدمان محل استقرار کارمندان در دفاتر اداری
نحوه استقرار کارمندان با توجه به حوزه کاری شرکت و استراتژی ها آن متفاوت است. به طور مثال طراحی داخلی اداری و نحوه استقرار کارمندان یک آژانس هواپیمایی با نحوه استقرار کارمندان یک موسسه حسابداری و مالیاتی متفاوت است. همچنین ممکن است استراتژی و شعار یک شرکت شفافیت باشد و در طراحی داخلی فضای مخصوص به کارمندان از متریال های شفافی مانند شیشه استفاده شود. یا ممکن است با شعار و استراتژی رازداری، از اتاق های جداگانه برای دادن مشاوره به مراجعه کنندگان استفاده گردد.
مهمترین بخش در طراحی داخلی اداری
قسمت کارمندان یکی از مهم ترین قسمت های طراحی داخلی اداری است. طراحی داخلی اداری با توجه به سیاست ها و زمینه کاربری شرکت، جامعه هدف و مراجعه کنندگان و توجه به راندمان کارکنان صورت می گیرد. به طور مثال یکی از طراحی های متفاوت برای فضای کارمندان در شرکت گوگل صورت گرفته است. در این شرکت بر خلاف اصول و قواعد موجود برای طراحی داخلی اداری، از رنگ های متفاوت، شاد و زیبا استفاده شده و در آن فضاهای متنوعی برای کار تعبیه شده است.
سرویس بهداشتی در فضای اداری
نحوه قرارگیری سرویس بهداشتی در طراحی داخلی اداری باید به گونه ای باشد که فرد با مراجعه به آن، در دید همه قرار نگیرد. در عین حال این فضا باید در دسترس بوده و مشخص باشد. علاوه بر این ، مسئله تهویه سرویس بهداشتی از مسائلی است که حتما باید در طراحی داخلی اداری به آن توجه ویژه شود. در سرویس بهداشتی نیز باید از مواد و مصالح با کیفیت و مرغوب استفاده شود تا نیاز به صرف هزینه های سنگین برای تعمیرات و بازسازی وجود نداشته باشد.
آشپزخانه در طراحی داخلی اداری
معمولا در تمام شرکت ها قسمتی به عنوان آبدارخانه وجود دارد. در این فضا معمولا یک آشپزخانه جمع و جور طراحی می شود. بنابراین باید به تهویه این قسمت، دسترسی، سر و صدا و دید به سایر قسمت ها توجه کرد. علاوه بر این آبدارچی نباید با گذر از تمامی قسمت ها به اتاق مدیرعامل دسترسی پیدا کرده و سرویس ارائه دهد. آبدارخانه باید به تمامی قسمت ها دسترسی مناسبی داشته باشد و در عین حال، در فضای آرام شرکت، سر و صدا ایجاد نکند.
طراحی دفتر مدیرعامل
دفتر ریاست یا مدیرعامل به نوعی مغز یک شرکت است. دسترسی به آن نباید راحت باشد و فرد بعد از عبور از پذیرش و منشی باید بتواند به این قسمت دسترسی پیدا کند. طراحی داخلی آن نیز نشان دهنده روحیات مدیر عامل شرکت بوده و بدیهی است حداقل باید در آن نشانه هایی از استراتژی های شرکت نیز وجود داشته باشد. شناخت شخصیت مدیرعامل می تواند عاملی باشد که در طراحی اتاق مدیر عامل کمک شایانی کند.
استفاده از نور طبیعی
در محیط های اداری باید تا حد امکان از نور طبیعی استفاده کرد. نور طبیعی باعث می شود تا اشیا و فضاها بهتر دیده شود و باعث شادابی بیشتر فضا می گردد. همچنین نور طبیعی باعث جلوگیری از کسل شدن و افسردگی کارمندان می شود. علاوه بر این نور طبیعی با بالا نگه داشتن میزان ملاتونین باعث افزایش عملکرد و بهره وری می شود. در نتیجه استفاده از نور طبیعی در طراحی داخلی اداری ضروری به نظر می رسد.
استفاده از گیاهان در فضای اداری
یکی دیگر از مسائلی که در طراحی اداری کوچک و بزرگ و حتی شرکت های غول پیکر مد نظر گرفته شده، استفاده از پنجره های بزرگ، ارتباط با طبیعت و استفاده از گیاهان در فضا است. فضاهایی که این موارد را رعایت کرده اند 11% تهویه مطبوع تر، 23% نور بیشتر و میزان قابل توجهی از رضایت کارکنان را به دست می آورند. بنابراین توجه به این نکته در طراحی داخلی اداری بسیار مهم و به صرفه است.
مبلمان اداری در طراحی داخلی اداری
استفاده از مبلمان مناسب در طراحی داخلی اداری ، بر راحتی، اعتماد به نفس و عملکرد کارکنان تاثیر مستقیمی دارد. در صورت استفاده از مبلمان بی کیفیت و ارزان قیمت، به سرعت نتیجه را در راندمان کاری خود دریافت می کنید. نکاتی همچون ساختار، اندازه، جنس و رنگ مبلمان مواردی هستند که باید مد نظر قرار داد.