طراحی و ساخت ویلا مدرن در ایران با معماری خاص به یک گرایش محبوب تبدیل شده است. هم اکنون بسیاری از نمونههای ویلاسازی در کشور وجود دارند که از طراحی مدرن برخوردار هستند. این ویلاها در مناطق مختلف کشور ساخته میشوند و براساس معیارهای مختلف از جمله اقلیم منطقه، قوانین ساخت و ساز، مصالح ساختمانی موجود و نیازهای کارفرمایان طراحی شدهاند. در این بررسی ما به 10 نمونه ویلای مدرن در ایران با معماری خاص اشاره میکنیم.
1- حیاط خانه
حیاط خانه استعاره ای از خانه ای است که جوهره زندگی صمیمی در سراسر آن وجود دارد. 4 فضای خالی بیرونی در راهروی ورودی ساختمان تلاقی میکنند. ورودی به عنوان قلب ساختمان در پیوند بین تمام فضاهای زندگی عمل میکند. زندگی در شمال (در کنار دریای خزر) مستلزم سازگاری با یک زمینه آب و هوایی خاص، به طور دقیقتر، رطوبت، نور و باد است. فضاهای بیرونی در این قسمت به اندازه فضاهای داخلی اهمیت دارند.
سادگی، یکپارچگی و حریم خصوصی جنبههای طراحی اجتناب ناپذیری هستند که سبک زندگی نسل جدید در شمال را شکل میدهند. مفهوم زندگی در سکوهای لبه ساختمان، با وجود افزایش نگرانیهای حفظ حریم خصوصی، کاتالیزوری است که فضاهای داخلی و خارجی را یکپارچه میکند.
ایده اصلی این پروژه گسترش فضاهای باز به سمت مرکز ساختمان و ایجاد جزایر زنده است که میتوانند از باد، نور و دید استفاده کنند. رویکرد طراحی مقطعی همچنین توالی فضاهای داخلی و خارجی را معرفی میکند و شیبهای متفاوتی از نور و سایه ایجاد مینماید که بر جو فضاها تأثیر میگذارد. این فضا تحت تاثیر وجود استخر در حیاط مرکزی نیز قرار دارد.
2- ویلا دشت چهل
ویلای مدرن دشت چهل تجربه ای برای رسیدن به یک زندگی بیرونی درونی در آب و هوای سرد است. این در مورد چگونگی بیرون ماندن از ساختمان و تجربه بارش برف و باران میباشد اما همچنان باید در یک منطقه امن باقی بمانید و چگونه میتوان درون آن زندگی کرد بدون از دست دادن ارتباط حسی، بصری و روانی با بیرون و این همچنین نحوه محو کردن مرز بین داخل و خارج برای رسیدن به آزادی بیشتر است.
در ابتدای طراحی با توجه به امتداد زمین در جهت شمال به جنوب (به طول 50 و عرض 20 متر) تصمیم گرفته شد ساختمان در همان جهت زمین و نزدیک به مرز شمالی به منظور بهره مندی از منظره زیبای شمال طراحی شود. همچنین سقفی در فضای باز به سمت حیاط ایجاد شد که امکان حضور فیزیکی انسان در هنگام بارش برف، باران و همچنین امکان حضور فیزیکی انسان را فراهم میکرد. آنها از گرمای ظهر استفاده میکنند (در حالی که از نور مستقیم خورشید محافظت میشوند). ضمناً ساکنین به داخل ساختمان محدود نمیشوند و در فصول سرد میتوانند از قسمت بزرگتری از حیاط استفاده کنند.
در قسمت جنوبی ساختمان، با ایجاد یک محفظه شیشه ای با دیواره سنگی ضخیم در پشت (دیوار ترومب) و چند دهانه در بالا و پایین آن، میتوان انرژی حرارتی تابش شده در طول روز را ذخیره کرد و برای گرمایش ساختمان در ساعت استفاده نمود. در نهایت با پرهیز از صاف کردن یا پلکانی کردن محل (راه حل متداول برای اراضی شیبدار)، مسیرهای دسترسی افقی و عمودی به رمپ تبدیل شدند تا حرکات نرم و راحتتری را در سرتاسر ساختمان فراهم کنند و احساس آزادی را افزایش دهند.
3- ویلا فردوس
ویلا فردوس در شهر ساحلی فردوس در نزدیکی شهر رویان در استان مازندران واقع شده است. دریای خزر در شمال و جنگل رویان در جنوب این شهر کوچک را احاطه کردهاند. علاوه بر این، یک پارک محلی در ضلع شمال شرقی و کوههای سرسبز در دوردست، چشم اندازهای خوب و چشم اندازهای سبز را برای این ملک فراهم میکند.
در ارتفاعات مشخص، مناظر و تسلط قابل توجهی بر فضاهای دلپذیر پارک مجاور وجود دارند. با توجه به پتانسیلهای موجود زمین، طرح اولیه پروژه را تغییر دادیم. به جای ساخت ویلا چهار خوابه در دو طبقه، برنامه را در سطوح مختلفی توزیع کردیم. در نتیجه، دو طبقه به چند فضا تبدیل شدند که هر کدام بر اساس شرایط مکانی، دید و چشم انداز قرار گرفتند. یک فضای خالی عمودی با یک راه پله در میان، همه این اسلبها را به عنوان یک کل به هم میچسباند.
علاوه بر این، این دهانه عمودی شفاف با اتصال یک درخت کهنسال در حیاط جنوبی به یک حوض طولی در حیاط شمالی، پیوند دریا و جنگل شهر فردوس را به صورت نمادین ایجاد میکند. سطح زمین به پارکینگ و فضاهای خدماتی مانند انباری و اتاق مکانیکی اختصاص دارد. طبقه دوم که کمی مرتفع است، ورودی اصلی و فضاهای عمومی مانند سالن و آشپزخانه را در خود جای داده که از دو طرف به حیاط شمالی و جنوبی مشرف میباشد.
در طبقه سوم، درست بالای پارکینگ، اتاقی وجود دارد که میتوان از آن برای اتاق مهمان یا محل کار استفاده کرد. این فضا منظره خوبی به شهرک مسکونی دارد. طبقه چهارم، یک اتاق نشیمن خصوصی مشرف به پارک محلی مجاور است. طبقه پنجم شامل سه اتاق خواب میباشد که هر کدام دارای چشم اندازی خاص به شهر مسکونی، کوههای سرسبز در دوردست و دریا هستند. سطح بعدی اولین فضای روف گاردن است که دارای فضای گریل مجهز و چشم اندازی فوق العاده به کوههای سرسبز در ضلع جنوبی است.
طبقه هفتم باغ بعدی پشت بام با منظره دریا و آخرین طبقه باغی میباشد که از دو طرف شمالی و جنوبی، دریا و جنگل چشم انداز دارد. علاوه بر تجربه گردش منحصر به فرد فضاهای داخلی، لایه بندی فضاها در پوسته بیرونی نیز مشهود است. حجم به صورت صفحات شناور در محیط اطراف ظاهر میشود.
برخی از این اسلبها به عنوان تراس کار میکنند و با فضاهای داخلی همکاری مینمایند تا حس سیال بودن را در پروژه تقویت کنند و برخی دیگر تنها صفحات بدون هیچ کارکردی هستند. در این موارد، برای سبکتر کردن صفحات و حفظ ارتباط فضایی در لایههای عمودی، بازشوهایی در نظر گرفته میشوند.
4- ویلا آپ
محل پروژه بر روی زمین شیبدار در مناطق کوهستانی اطراف تهران (ابعلی) واقع شده است. ویژگی این منطقه بیابانی و وجود ساخت و سازهای کم است و تسلط طبیعت اولین چیزی میباشد که ظاهر میشود. این طراحی به شدت بر معلق کردن فضاهای اصلی در طبیعت تمرکز دارد.
جعبه کنسولی به طول 8 متر که در ضلع جنوبی خانه قرار دارد، پروازی معماری در طبیعت است که فضاهای نشیمن و دو اتاق اصلی را با محیط اطراف ادغام میکند. سادگی فضاها تواضع نسبت به طبیعت را بیشتر میکند. علاوه بر این، فضاهای زندگی در فضای باز، ساکنان را با احساس حضور در محیط غرق میکنند و گفتگو بین فضاهای باز و بسته را به حداکثر میرسانند.
با توجه به نسبت ردپای بالا در سایت و برای رسیدن به هدف ادامه گفتگوی محصور و باز، بسته ای به ضلع شرقی ساختمان اضافه شد که از طریق حیاط میانی به ویلا متصل میشود. علاوه بر این، گفت و گوی مذکور بین فضاهای بسته و باز با استفاده از متریالها و بافتهای تیره و روشن دنبال شده بود.
5- ویلا مشا
گره خوردن گرایش فطری انسان به چشم انداز طبیعی اجتناب ناپذیر است، محل پروژه سایت مشا در مجاورت ضلع شمالی تهران در دامنه کوههای البرز میباشد. توپوگرافی فشرده و قرارگیری بین کوهها با گشت و گذار تا دشت مسطح مشا، طراحان را برانگیخت تا حس تعلیق و دید وسیع را برای همه فضاها ایجاد کنند.
شکل اتخاذ شده برای این پروژه یک حجم عرضی با جهت دامنه به دشت مشا میباشد که به شکل سه جعبه کنسولی با چرخش مشخص به یکدیگر بیرون میآید. در نتیجه فضاهای اضافی ایجاد میشوند، در حالی که سقف هر طبقه، تراس طبقه دیگر است. ظاهراً شیب زیاد محل، حس کامل تعلیق را برای هر جعبه ایجاد میکند. توابع به ترتیب از سطوح بالا به پایین توزیع میشوند. برای داشتن دید بی پایان، طرفین جعبهها رو به دشت دارای پنجرههای کف تا سقف با مناظر پانورامای متعدد هستند.
در اینجا پنجرهها نقشی بیش از یک بازشو یا عنصر سازنده ایفا میکنند، آنها مانند یک پرده شفاف بین داخل و خارج هستند که فضای داخلی را با دید طبیعی سرریز میکنند. یک محور استوانه ای مایل در نقطه تقاطع جعبهها قرار دارد که پلهها را میپوشاند و شکل میدهد، فضای خالی که به دلیل موقعیت خود باعث ایجاد دید اریب در بین هر سه سطح و بهبود تعاملات خانوادگی میشود.
حس طبیعت در داخل فضاها جریان دارد و علاوه بر آن از تمام جنبهها با استفاده از چوب به عنوان یکی از عناصر اصلی طبیعی در ساختمان که در کف و دیوار قابل مشاهده است، استفاده میشود. برای حفظ خلوص، فرم ساختمان با یک سپر سفید پوشیده شده است که حجم ساختمان را در دامنه کوه متمایز و روشن میکند.
6- ویلا آویشن
تمرکز طراحی و اجرا با الهام از سبک زندگی ساکنان، ایجاد فضایی صمیمی و در عین حال کارآمد است. این ساختمان شامل دو طبقه مسکونی میباشد. طبقه اول به عنوان محل سکونت دائمی مالک و طبقه همکف گاهی اوقات در تعطیلات آخر هفته استفاده میشود. پس از بحران اقتصادی 2012، طراحی باید بر اساس بودجه محدود انجام میشد.
همچنین برای جلوگیری در از بین رفتن فضای سبز موجود، ویلا جدید جایگزین ویلای قدیمی شد تا فضای اضافی بیشتری اشغال نشود. علاوه بر این، استخر شنا به ساختمان متصل میشود و محوری را ایجاد میکند که به عنوان هسته مرکزی ساختمان عمل میکند. همچنین بازشوهایی برای اتصال فضای داخلی به چشم انداز اطراف با ایجاد بیشترین نمای ممکن طراحی شدهاند.
7- ویلا لانک
رابطه معماری و بافت همیشه برای طراحان موضوعی حیاطی و قابل توجه بوده است. زمینه، میتواند در مقیاسهای مختلف خرد تا کلان مورد مطالعه قرار گیرد و قطعا در فرآیند طراحی تاثیرگذار است. جنبه مفهومی بافت در اینجا به محیط طبیعی اشاره دارد که معماری را میتوان در آن تعریف کرد.
به طور کلی، پروژههای نوسازی، با توجه به محدودیتهای رسمی موجود و سایر محدودیتهای قبلی، تعریف سفت و سختی از بافت را نشان میدهند. از سوی دیگر، مکان پروژه و محیط اطراف آن، یک منطقه مجزای دیگر از بافت را به طور همزمان تعریف میکند. آنچه طراحان در «لانک» انجام دادند، تلاشی برای ارائه تعریفی دوباره از بافت در پروژههای نوسازی بود.
این نگرانی نه تنها در شکل بلکه در برنامه، سازمان فضایی و سناریوی عملکردی ساختمان، مجموعهای از تغییرات و تناوب را به دنبال داشت. ارتباط بین فضاهای داخلی و خارجی تأثیر مهم دیگری در این تعریف مجدد دارد. توجه به ارتباط فضایی داخلی و خارجی به جای دغدغههای رسمی رایج، منجر به تعریف چند سطحی سایت میشود که پهنههای مختلفی را برای ایجاد معماری ایجاد میکند. تبدیل ساختمان از یک سازه خنثی به یک زمینه بالقوه در تکمیل سایت، دامنه وسیعتری از مفاهیم سازمان فضایی را برای طراح فراهم میکند.
در همین حال، ادغام ساختمان و سایت نقش مهمی در طول فرآیند ایفا میکند. تبدیل مجموعه موجود از سه واحد مجزا با برنامه و ارزش فضایی مشابه، به یک ترکیب واحد چند منظوره اصلی با کیفیتهای فضایی متنوع و یک سوئیت مهمان با حریم خصوصی و امکانات محدود، استراتژی طراحی و سناریوی عملکردی ساختمان را به طور اساسی تغییر داد. تعریف فضاهای یکپارچه با حفظ خصوصیات فضایی منحصر بفرد آنها، در نظر گرفتن مقیاس و نسبت هر فضا، ارتباط بصری و الگوی دسترسی پویا در بین سطوح داخلی ساختمان در سازماندهی فضایی مهم بود.
جنبههای مختلف ارتباط فضایی داخلی و خارجی مانند نور طبیعی، چشم انداز بصری و دسترسی فیزیکی میتوانند آزمایشهای فضایی بی شماری را تعریف کنند. باز بودن و حداکثر شفافیت نسبت به مناظر جنوبی، انواع مختلف بالکن با اندازهها، نسبتها و سناریوهای مختلف در سطوح مختلف، انواع مختلف در بازشوها و نورپردازی، هر بخش جداگانه فضای درونی را با قسمت بیرونی پیوند میدهد و با هم مرتبط میکند.
ویلای لنک در استان البرز، نرسیده به تهران، در کیلومتر 17 جاده چالوس واقع شده است. این سایت در مجاورت رودخانه چالوس از سمت شمال و جنب جاده در غرب قرار دارد که مساحت کل 1200 متر مربع را به خود اختصاص داده است. قرار گرفتن سایت در نقطه عطف رودخانه، توپوگرافی و سطح پایین سایت نسبت به جاده از ویژگیهای بارز سایت است. این ویلای مدرن در ابتدا بر روی یک سازه فلزی موجود در سال 1382 ساخته شد.
ویلا در قسمت شمالی سایت قرار دارد که شامل دو واحد دوبلکس (در طبقه همکف و زیرزمین اول) و یک سوئیت مهمان در طبقه اول و یک استخر در زیرزمین دوم هستند. دسترسی اصلی به واحدها از گذر شمالی و آسانسور بیرونی جنوبی بود که سطوح را به صورت عمودی به هم متصل میکرد. تنها راه دسترسی به سوئیت مهمان از پلههای بیرونی و دسترسی به استخر از آسانسور و پلههای منظره بود. بنابراین، استراتژی نوسازی طراحان به دنبال بهبود سازمان فضایی، پیشنهاد یک برنامه جدید برای ویلا و ارائه سناریوهای عملکردی نوآورانه از ساختمان است. زبان معماری موجود ویلا بسیار التقاطی بود. ترکیب چوب، سنگ و انواع زیورآلات بر فضاهای مختلف تاثیر منفی گذاشت، در حالی که مهمترین موضوع پروژه، ارتباط با فضای باز و باغ، مغفول ماند.
8- ویلا بی سر و ته
این پروژه توسط مشتری به عنوان یک ویلا کوچک برای تفریح آخر هفته با استخر شنا تعریف شد تا به عنوان ذخیره آب و حمام نیز استفاده شود. مکانی که در زمستانها میتوان از قسمت بسته آن استفاده کرد، در حالی که در تابستان قسمتهای باز نقش سایبان را ایفا میکنند. نمای باغ قابل توجهترین خواسته مشتری در طول فرآیند طراحی بود. بافت پوشش گیاهی و انواع درختان موجود در باغ، معماران را به سمت حفظ هر چه بیشتر بافت موجود سوق داده و تلاش میکنند تا پروژه را بیشتر به عنوان باغ در نظر بگیرند تا ویلا!
مفهوم اولیه پروژه از ترجیحات مشتری، شکل سایت و درختان موجود در باغ شکل گرفت. باکس به عنوان یک تقارن ساده با قابلیت حذف دو عنصر (پایین و سر) پروژه را در دو ضلع شمالی و جنوبی شفاف کرده و به تمامی فضاها نمای کاملی میدهد. به نظر میرسید جعبه ای در داخل باغ گذاشته شده و باغ در آن حرکت کرده است. کارکردهای کوچکی که به دنبال حفظ حریم خصوصی بیشتر بودند، با جعبههای سفتتر در داخل جعبه شفاف اصلی تعریف میشدند و فضاهای بین آنها راهرو ورودی را ایجاد میکردند.
جعبه بدون سر و ته با ساختاری مستقل و بدون ستون و قطعات نگهدارنده عرضه میشود و تداوم فرم، فضا و متریال واقعیتهای غیر قابل انکاری در این پروژه بودند. دهانه 11 متری، انسجام فضایی، صداقت مادی و فرم پروژه، پایههایی بودند که سازه بتنی نمایان را شکل دادند. پروژه از ورودی باغ به سمت راهرو ورودی و فضاهای داخلی، تلاشی برای ایجاد تجربیات فضایی متنوع، مناطق در هم تنیده دوگانه (داخل و بیرون، باز و بسته، شفاف و مات)، مرزهای باریک و غیرقابل تشخیص در مقابل مرزهای ضخیم است. به طور مداوم سعی کنید کاربر را در فضاهای تعریف شده خود قرار دهید. در واقع، کاربران قادر به تشخیص مرزهای ورودی و تجربیات فضاهای مختلف نیستند. فضای اصلی پروژه فضایی است که در کنار ایوان نیمه باز با لایه ای از شیشه میتوان آن را از فضای نزدیک به فضای باز تغییر داد.
9- ویلا آبان
پروژه مسکونی آبان یک ساختمان پنج طبقه در خیابان آبان تهران است. این محله یکی از مناطق قدیمی پایتخت است که بافت و بافت اصیل شهری آن حفظ شده است. این آپارتمان طراحی شده نیز با ارائه خانه ای ناب و آشنا با نمای ساده که در بافت آن قرار دارد، این ویژگیها را حفظ میکند. این ساختمان دارای دو سطح زیرزمینی دوبلکس و یک واحد مجزا میباشد. توزیع کارکرد و رفع نیازهای مشتری محور اصلی این پروژه بود.
به غیر از دو واحد مسکونی، این برنامه شامل دو حیاط، یک استخر سرپوشیده، یک سالن ورزشی، یک روف گاردن، یک کتابخانه، یک اتاق سینما و دو دفتر است. حیاط شمالی یک فضای خصوصی و آرام است، اما حیاط جنوبی یک ورودی برجسته میباشد که به عنوان اولین برداشت از پروژه عمل میکند. قسمتی از حیاط جنوبی فرو رفته است که در اولین سطح زیرزمینی حیاطی دنج برای دفتر ایجاد کرده و نور طبیعی استخر و سالن بدنسازی زیر زمین را تامین میکند.
یک پل در بالای این حیاط غرق شده طراحی شده تا ورودی عابر پیاده سایت را به سطح زمین متصل کند. یک آبنما شیشه ای کوچک در حیاط غرق شده نه تنها یک محیط آرامش بخشی را فراهم میکند، بلکه اجازه میدهد نور به سطح دوم زیرزمینی که سالن بدنسازی، استخر و دفتر دوم در آن قرار دارد نفوذ کند. در واحد دوبلکس، آشپزخانه و اتاق نشیمن در طبقه همکف و کتابخانه و اتاق خوابها در طبقه اول پراکنده هستند.
یک واحد مجزا در طبقه دوم قرار دارد. تراسهای سطوح مختلف این بنا علاوه بر شکافتن نمای یکنواخت و تعامل با حیاط جنوبی، نقاط نیمه باز گرانبهایی را برای واحدهای مسکونی فراهم میکنند. قرار دادن واحدهای تهویه مطبوع در کنارههای پشت بام، فضای باز مسطح را برای مهمانیهای پشت بام و اجتماعات خانوادگی فراهم میکند.
10- ویلا جان
چگونه میتوان با حفظ ویژگیهای ساختمانهای قدیمی امکان همزیستی و سازگاری با زندگی معاصر را حفظ کرد؟ عمارت جان یک پروژه بازسازی ساختمانی 60 ساله در حومه تهران است. موضوع خانه دوم به عنوان فضایی برای تجربه سبک زندگی مطلوب به یکی از ضروریات نانوشته شهروندان تبدیل شده که عمدتاً از افراد تحصیلکرده میانسال تشکیل شده است.
شهروندان امروزی علاوه بر ویژگیهای خوشایند مانند دوری از فضای شلوغ شهری و تجربه اقلیمهای مختلف، به دلیل امکان تجربه سبک زندگی مورد نظر خود، حومه شهر را انتخاب کردهاند. حومه شهر به دلیل ویژگیهای ظاهری و آزادی عمل بیشتر، بستر مناسبی برای تحقق این خواسته است.
خانههای قدیمی این مناطق، گاهی ویژگیها و گونه شناسی خاص خود را دارند، اما به دلیل ناسازگاری نظم فضایی و سنت آنها با سبک زندگی شهروندان معاصر، امروزه شاهدیم که الگوی این مناطق به سرعت در حال تخریب است و ساختمانهای جدید با اشکال و هویتهای متعدد جایگزین میشوند.
طراحی و ساخت ویلا مدرن با شرکت مهندسی پرسیاه
انتخاب شرکت مهندسی و پیمانکاری با معماران مجرب برای پیشبرد پروژه یکی از مراحل مهم در طراحی ویلا مدرن در شمال است. بدون شک بهره مندی از خدمات و تجربیات یک تیم حرفهای و مجرب منجر به نتایج عالی و مورد انتظار کارفرما خواهد شد.
«شرکت مهندسی معماری طرح پردازان پرسیاه» با سالها تجربه در زمینه پیمانکاری و مشارکت در ساخت ویلا تنها شرکتی است که با ارائه ضمانتنامه اجرایی همه متریال مصرفی در پروژه شما را به مدت یکسال گارانتی میکند. ساخت ویلا، بازسازی ویلا، دکوراسیون داخلی و تجهیز مبله پروژههای لوکس از خدمات منحصر به فرد شرکت پرسیاه هستند.
شرکت مهندسی معماری پرسیاه در راستای اهداف سازمانی خود و برای رفاه حال کارفرمایان عزیز، اقدام به راه اندازی کمپینهای هیجان انگیز کرده است. در این کمپینها شما میتوانید از 7 درصد تخفیف در اجرا و تا 50 درصد تخفیف طراحی در پروژههای خود بهره مند شوید. در نهایت، شرکت مهندسی پرسیاه با ارائه صفر تا 100 طراحی و ساخت ویلا در امیردشت میتواند پروژه مورد نظر شما را به صورت کاملاً حرفهای و با قیمت مناسب به سر منزل مقصود برساند.
منبع: www.caoi.ir
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)