طراحی و ساخت شهرک ویلایی

طراحی و ساخت شهرک ویلایی

طراحی و ساخت شهرک ویلایی در بسیاری از نقاط جهان به ویژه ایران محبوبیت بالایی دارد. مهمترین دلیل ساخت این شهرک‌ها، کمبود زمین در مناطق خوش آب و هواست. شهرک‌های ویلایی براساس قوانین و استانداردهای خاصی ساخته می‌شوند و مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. بسیاری از افراد سرمایه‌دار یا ارگان‌های خصوصی به عنوان کارفرمای شهرک‌های ویلایی محسوب می‌شوند که روند طراحی و ساخت ویلاها را به شرکت‌های مهندسی واگذار می‌کنند. پس اگر می‌خواهید در مورد مفهوم شهرک ویلایی و مزایای طراحی و ساخت آن اطلاعات خود را کامل کنید، این مطلب را تا پایان بخوانید.

شهرک ویلایی چیست؟

شهرک ویلایی همان مفهوم شهرک‌های مسکونی را دارد، با این تفاوت که به جای آپارتمان، همه ساختمان‌ها دارای کاربری ویلا هستند. ویلاها در یک شهرک به صورت متراکم در کنار هم و طبق قوانین کل شهرک قرار گرفته‌اند. در بیشتر موارد، طراحی ویلاها در یک شهرک مشابه یکدیگر است که توسط یک خیابان اصلی و خیابان‌های فرعی به هم مرتبط می‌شوند.

شهرک دارای یک سردر است که ورود و خروج افراد و خودروها توسط نگهبان نظارت می‌شوند. شهرک‌هایی که در مناطق خاص قرار دارند و ویلاهای آنها با بهترین طراحی و متریال ساخته‌اند، اغلب از تجهیزات پیشرفته نظارتی مانند دوربین‌های مداربسته در سراسر شهرک بهره می‌برند. شهرک ویلایی همچنین ویژگی‌های بسیاری دارد که در ادامه شرح می‌دهیم.

شهرک ویلایی چیست؟

ویژگی‌های شهرک ویلایی

ویلاهای داخل شهرک در عین حال که حریم خصوصی خود را دارند، اما از کنار و روبرو به ویلاهای دیگر دید دارند. بدین معنا هیچ کدام از ویلاها دارای دیوارکشی پیرامونی نیستند و حریم خصوصی کامل را ارائه نمی‌دهند. طراحی شهرک ویلایی ابتدا با سایت پلان شروع می‌شود، جایی که موقعیت ویلاها، فضاهای سبز، مسیرهای دسترسی، ورودی شهرک و دیگر امکانات تعیین می‌شوند. سپس نقشه های معماری ویلاها طراحی می‌شوند و درنهایت، ساخت شهرک ویلایی آغاز خواهد شد.

مهمترین ویژگی شهرک ویلایی، وجود مشاعات است. مشاعات به معنای این است که برخی از فضا برای عموم مشترک هستند. برای مثال، دسترسی به خیابان اصلی و فرعی، وجود پارک یا استخر معمولاً جزء مشاعات محسوب می‌شوند. بنابراین، فردی که قصد خرید ویلای شهرکی را دارد، باید به این موضوع توجه کند. بسیاری از افراد دوست دارند به سراغ ویلاهای مستقل بروند که حریم خصوصی کاملی را ارائه می‌دهند.

دومین ویژگی اساسی یک شهرک ویلایی، وجود قوانین است که همه اعضا باید رعایت کنند. همانطور که همه افراد آپارتمان نشین حقوق مختص به خود را دارند، شهرک نشینی نیز قوانین مخصوص به خود را دارد. برای مثال، ورود و خروج هر فردی به داخل شهرک مجاز نیست. اهالی شهرک ویلایی مشمول پرداخت حق شارژ جهت نگهداری و اداره شهرک هستند. به طور کلی، قوانین شهرک نشینی ممکن است بسته به موقعیت و ارزش ویلاها متفاوت از یکدیگر باشند.

امکانات شهرک ویلایی

ویلاهای شهرکی می‌توانند از امکانات رفاهی شهرک بهره مند شوند. این امکانات ممکن است برای ویلاهای مستقل وجود نداشته باشند و افراد مجبور شوند برای خرید نان هم سوار بر ماشین شخصیشان شوند و مسافتی را طی کنند. اما این موضوع در مورد شهرک‌های ویلایی صادق نیست. بسیاری از امکانات رفاهی، تفریحی و اداری در شهرک ویلایی تعبیه شده‌اند.

امکانات شهرک ویلایی

هر چه شهرک‌های ویلایی امکانات بیشتری داشته باشند، هزینه ساخت بالا می‌رود و در نتیجه، قیمت فروش ویلا نیز افزایش پیدا می‌کند. برای مثال، ویلاهای موجود در شهرک امیر دشت که در کلارآباد قرار دارند، جزء لوکس‌ترین و گران‌ترین شهرک‌های شمال کشور هستند. شهرک‌های ویلایی می‌توانند همه امکانات لازم به شرح زیر را ارائه دهند:

  • استخر عمومی و خصوصی
  • پارک زمین بازی
  • مراکز خرید
  • مسیرهای دوچرخه سواری و پیاده روی
  • باشگاه ورزشی
  • مسجد و مدرسه
  • مهد کودک
  • پارکینگ عمومی و خصوصی
  • مراکز تفریحی
  • نانوایی و سوپر مارکت
  • سیستم هوشمند کنترل روشنایی
  • دوربین‌های مدار بسته
  • نگهبانی
  • رستوران و فست‌ فود
  • بانک

مزایای طراحی و ساخت شهرک ویلایی

ساخت و طراحی شهرک ویلایی می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد. مهمترین مزیت را باید به امنیت بالای شهرک مربوط دانست. شهرک‌ها به دلیل داشتن نگهبانی، دوربین‌های مدار بسته و کنترل ورود و خروج افراد، بالاترین امنیت را ارائه می‌دهند که این مزیت را در ویلاهای مستقل مشاهده نخواهید کرد. به خصوص در مناطق دورافتاده ای مانند جنگل‌ها، حفظ امنیت ضروری‌ترین جنبه در ساخت ویلا است.

تامین امکاناتی مانند برق، گاز و آب در شهرک‌ها به راحتی انجام می‌شود. بنابراین مشکلات مربوط به ویلاهای مستقل را ندارد که معمولاً برای تامین این امکانات با دردسرهای بیشتری مواجه می‌شوند. مزیت بعدی، مربوط به قیمت ویلاست. ویلاهای شهرکی به دلیل تراکم بالا و هزینه ساخت پایین‌تر نسبت به ویلاهای شخصی، با قیمت کمتری به فروش می‌رسند. بنابراین، شهرک های ویلایی برای سازندگان یک مقوله پرسود محسوب می‌شوند.

از دیگر فواید طراحی و ساخت شهرک ویلایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دسترسی به امکانات رفاهی
  • چشم انداز و ویوی عالی
  • به کارگیری اصول معماری نوین در ساخت
  • امکانات تفریحی اختصاصی
  • نگهبانی و امنیت 24 ساعته
  • سرمایه گذاری پرسود
  • فروش سریع ویلاها به دلیل قیمت مناسب

ویژگی‌های شهرک ویلایی

انواع سبک طراحی شهرک ویلایی

طراحی شهرک ویلایی در ابتدا به اقلیم منطقه بستگی دارد. ویلاهای شهرکی از نظر آب و هوا، پوشش گیاهی و خصوصیات منطقه‌ای به انواع زیر تقسیم می‌شوند:

شهرک ویلایی ساحلی

همانطور که از اسمش پیداست، این ویلاها در نزدیکی سواحل احداث می‌شوند. برای مثال، شهرک‌های ساحلی شمال کشور در استان‌های مازندران، گیلان و گلستان به دلیل همجواری با دریای خزر، محبوبیت زیادی دارند. این ویلاها اغلب قیمت بالایی دارند، اما ارزش خرید آنها نیز زیاد است. نزدیکی به ساحل و داشتن یک فضای خصوصی می‌تواند لذت داشتن ویلا را چند برابر کند.

شهرک ویلایی جنگلی

شهرک‌هایی که در جنگل ساخته می‌شوند، مزایای زیادی را ارائه می‌دهند. شما می‌توانید در یک محیط با اب و هوای تمیز زندگی کنید و در محیط بکر و سرسبز جنگل، آرامش خاطر کسب کنید. شهرک‌ها ویلایی جنگلی نیز گران قیمت هستند، اما سوددهی خوبی برای سرمایه گذار به همراه دارند. خریداران بسیاری هستند که به سراغ ویلاهای جنگلی می‌روند و حاضرند برای زندگی در چنین محیط‌های بکری، هزینه خوبی پرداخت کنند.

شهرک ویلا شهری

این شهرک‌ها در محیط‌های شهری و اطراف شهرها ساخته می‌شوند. بسته به موقعیت شهر و کیفیت ساخت شهرک، قیمت ویلاهای شهری ممکن است نسبت به ویلاهای ساحلی یا جنگلی کم یا زیاد باشند. این شهرک‌ها معمولاً برای زندگی دائمی افراد احداث می‌شوند، زیرا به امکانات شهری نزدیک هستند.

همچنین می توان ویلاهای شهرکی را از نظر سبک طراحی و متریال مورد استفاده به انواع زیر تقسیم کرد:

  • شهرک ویلایی مدرن
  • شهرک ویلایی کلاسیک
  • شهرک ویلایی به سبک مدیترانه‌ای
  • شهرک ویلایی با نمای رومی
  • شهرک ویلایی با نمای آجری
  • شهرک ویلایی با نمای شیشه‌ای

شرایط و نحوه ساخت شهرک ویلایی

شرایط و نحوه ساخت شهرک ویلایی

ساخت شهرک ویلایی بعد از مرحله طراحی، بررسی نیازهای اولیه، امکان سنجی‌ها، بودجه بندی و زمان بندی انجام می‌شود. مراحل ساخت باید طبق نقشه‌های اجرایی و مطابق با استانداردها و آئین نامه‌های ساختمانی و شهرک سازی انجام شود. تیم اجرایی پروژه می‌تواند متشکل از پیمانکاران، مدیران پروژه، مهندسان اجرایی و سایر عوامل دست اندرکار باشند.

ساخت شهرک ویلایی باید طبق زمان بندی و براساس اصول مدیریت پروژه برای کنترل و نظارت کافی بر روند کار و هزینه‌ها انجام شود. کارفرما می‌تواند کلیه مراحل از جمله مسائل حقوقی پروژه، نحوه ساخت، تجهیز کارگاه و خرید مصالح را به پیمانکار واگذار کند. پیمانکار می‌تواند یک شرکت مهندسی باشد که صفر تا صد طراحی و اجرا را بر عهده می‌گیرد.

قبل از شروع ساخت شهرک باید زمین مناسب را در موقعیت مکانی مناسب خریداری کنید. معمولاً شهرهای شمال کشور، مناطق اطراف تهران و دیگر نواحی خوش آب و هوا برای خرید زمین انتخاب می‌شوند. موقعیت زمین در قیمت آن موثر است. اگر زمین در نزدیک دریا یا جنگل باشد، بدون شک گران است. اگر زمین نزدیک مناطق شهری معروف و پربازدید باشد، قیمت بالا خواهد بود.

بعد از انتخاب زمین، نوبت به دریافت مجوزهای لازم از شهرداری می‌شود. پروانه ساخت شهرک سازی توسط مراجع قانونی و طبق مشخصات اولیه پروژه و بازرسی‌های انجام شده توسط مامور شهرداری، برای کارفرما صادر می‌شود. سپس، مرحله ساخت شهرک کلید می‌خورد. تیم‌های مختلف پروژه، یکی یکی در زمان بندی تعیین شده وظایف خود را اجرا می‌کنند تا اهداف کارفرما برآورده شوند.

مراحل ساخت شامل نقشه برداری، گودبرداری، فونداسیون، اسکلت، تاسیسات برق و لوله کشی، نازک کاری، تزئینات داخلی، نمای بیرونی، محوطه سازی، جاده سازی و احداث امکانات رفاهی موجود در شهرک است. هر مرحله از کار نیاز به نیروهای متخصص و ماشین آلات ساختمانی دارد. مهم است به عنوان کارفرما از مصالح ساختمانی مرغوب استفاده کنید تا بتوانید ویلاهای خود را با قیمت مناسب و به راحتی بفروشید.

هزینه طراحی و ساخت شهرک ویلایی

هزینه‌های طراحی و ساخت ویلای شهرکی شامل موارد بسیاری است که کارفرما باید در نظر بگیرید. هزینه‌های طراحی می‌توانند شامل نقشه‌های معماری، طراحی داخلی، محوطه سازی و لندسکیپ، طراحی تری دی و رندر سه بعدی و سایر موارد است. هزینه های ساخت نیز شامل هزینه‌های جواز، مصالح ساختمانی، دستمزد پیمانکار، دستمزد نیروهای کاری، هزینه نظارت و بازرسی، هزینه آزمایشات و تست‌ها، هزینه حمل و نقل مصالح و سایر هزینه‌هاست.

عوامل موثر در هزینه ساخت شهرک ویلایی عبارتند از:

  • موقعیت زمین
  • مساحت شهرک
  • تعداد ویلاها
  • تعداد طبقات (دوبلکس یا تریبلکس)
  • متراژ ویلاها
  • تعداد امکانات رفاهی و تفریحی
  • قیمت مصالح
  • نیازهای کارفرما
  • میزان عرضه و تقاضا

مزایای طراحی و ساخت شهرک ویلایی

مشاوره در طراحی و ساخت شهرک ویلایی با شرکت مهندسی پرسیاه

«شرکت مهندسی معماری طرح پردازان پرسیاه» با سال‌ها تجربه در زمینه پیمانکاری و مشارکت در ویلاسازی، می‌تواند به شما جهت طراحی و ساخت شهرک ویلایی مشاوره‌های لازم را ارائه می‌دهد. اگر از هر مرحله از فرآیند احداث ویلا سوال دارید و می‌خواهید مورد بازار ساخت و ساز شهرک ویلایی، تخمین هزینه‌های احتمالی و مزایای سرمایه گذاری بدانید، با ما تماس بگیرید. ما در شرکت مهندسی پرسیاه از صفر تا صد کار را براساس مقدار بودجه و نیازهای منحصر فردتان و با نهایت کیفیت انجام می‌دهیم.

 

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت انحصارا در اختیار شرکت مهندسی معماری پرسیاه طرح پردازان می باشد.